Hvad Er En Fugtspærre?

02. March 2022
Pixabay, 3844328

En fugtspærre er et materialelag, som skal forhindre fugttransport i væskeform.

Dette lag bliver gerne lagt ved steder, hvor fugt ofte kan komme eller et sted, som kunne være potentielt til at være udsat for skade.

Fugtspærre skal helt konkret:

  • opsuge grundfugt gennem fundament eller terrændæk.
  • afvige at der kommer byggefugt.
  • sørge for, at der ikke kommer fugtskader på træværk og andre følsomme materialer, såsom vinduer eller døre i murværk.

Det fungerer på den måde, at det skal være en form for væge mellem eventuelt murværk og det udsatte materiale. Det er vigtigt, at de ikke kommer i kontakt med hinanden overhovedet. Herunder skal der også være nok af fugtspærren, da den potentielt skal kunne tage alt fugt, der måtte komme.

Skal du renovere et terrændæk, kan fugtspærren klæbes på betonpladen, hvis der mangler kapillarbrydende lag. En sådan påklæbende fugtspærre kan også anvendes som spærring af fugt i en betonplade efter en allerede sket vandskade. På den måde kan du være bedre sikret på den anden side.

Jeg har selv oplevet vandskader flere gange, hvor vigtigheden af sådan en fugtspærre ikke har været prioriteret godt nok. Det giver mange problemer, hvis sådanne ting ikke er i orden, samt fornøjelsen af en affugter, der larmer helt vildt og er dyr i drift.

OBS: Som mærkatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købesmykker, og meget meget andet.

27. October 2020
En affugter suger den fugten ud af luften via et filter. Luften passerer her et kølelegeme, hvorefter fugten var den varme luft bindes og se… Læs mere