Hvad Er Aircondition?

28. October 2020
Kaboompics .com

Aircondition er noget af det dejligste når man befinder sig i varmen, både i Danmark og i udlandet. Følelsen af at træde ind i et dejligt, afkølet rum er ubeskrivelig, når man har været helt opkogt og haft det varmt hele dagen. I denne artikel vil vi beskrive det komfort-vidunder, vi kalder for aircondition. 

Hvad er aircondition? Aircondition er et system eller en mekanisme, der er lavet til at stabilisere og regulere temperaturen i et lukket område, eksempelvis et rum. Aircondition kan både varme og køle, ligesom at den kan regulere luftfugtigheden. Aircondition bliver brugt i mange bygninger og de fleste nyere biler. 

Selvom mange nok vil mene, at aircondition er en relativ ny opfindelse, der er kommet i takt med teknologiens udbredelse. Dog forholder det sig ikke sådan. Faktisk brugte man allerede konceptet omkring klimaregulering i det gamle rom, hvor man brugte vand til at cirkulere gennem murene i nogle huse. 

Vandet kølede ydersiden af huset, hvilket skabte et rart og køligt klima indenfor. Dette var også en teknik, man gjorde brug af i middelalderens persien. Faktisk er metoden også blevet beskrevet i bøgerne, der har lagt grobund for verdenshittet “Game of Thrones”. 

Her bruger den meget nordlige borg ved navn Winterfell varmtvandskilder til at cirkulere mellem murene, hvilket giver en varm temperatur i det ellers så kolde nord.