Hvad Er Aircondition?

28. October 2020
Kaboompics .com

Aircondition er noget af det dejligste når man befinder sig i varmen, både i Danmark og i udlandet. Følelsen af at træde ind i et dejligt, afkølet rum er ubeskrivelig, når man har været helt opkogt og haft det varmt hele dagen. I denne artikel vil vi beskrive det komfort-vidunder, vi kalder for aircondition. 

Hvad er aircondition? Aircondition er et system eller en mekanisme, der er lavet til at stabilisere og regulere temperaturen i et lukket område, eksempelvis et rum. Aircondition kan både varme og køle, ligesom at den kan regulere luftfugtigheden. Aircondition bliver brugt i mange bygninger og de fleste nyere biler. 

Selvom mange nok vil mene, at aircondition er en relativ ny opfindelse, der er kommet i takt med teknologiens udbredelse. Dog forholder det sig ikke sådan. Faktisk brugte man allerede konceptet omkring klimaregulering i det gamle rom, hvor man brugte vand til at cirkulere gennem murene i nogle huse. 

Vandet kølede ydersiden af huset, hvilket skabte et rart og køligt klima indenfor. Dette var også en teknik, man gjorde brug af i middelalderens persien. Faktisk er metoden også blevet beskrevet i bøgerne, der har lagt grobund for verdenshittet “Game of Thrones”. 

Her bruger den meget nordlige borg ved navn Winterfell varmtvandskilder til at cirkulere mellem murene, hvilket giver en varm temperatur i det ellers så kolde nord.

Artiklen er udarbejdet med økonomisk støtte fra Moodings. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og købe Hay kasser. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese Moodings.