Hvad Er Forskellen På Aircondition Og Klimaanlæg?

29. October 2020
Pixabay

Aircondition og klimaanlæg er ikke det samme. Der er faktisk markant forskel på de to ting, men hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg? 

Aircondition køler den luft, der pumpes ud, ned. Her skal du selv justere og styre temperaturen, så du får den ønskede temperatur. Et klimaanlæg indstiller du derimod temperaturen, hvorefter klimaanlægget selv sørger for, at temperaturen holdes konstant.

Nedkøling eller klimatilpasning

Den ene køler rummet eller kabinen ned, mens den anden tilpasser temperaturen ud fra det fastsatte niveau. Mens klimaanlægget måske kan lidt af det samme som aircondition, så kan aircondition ikke det samme som klimaanlægget. Klimaanlægget er derfor mere avanceret end aircondition.

Flere nye biler er i dag udstyret med det, der kaldes for et to-zoners klimaanlæg. Her kan du faktisk tilpasse temperaturen i førersiden og passagersiden individuelt, så hver side kan indstilles med sin egen temperatur. Det gør, at du ikke behøver svede, blot for at passageren ikke skal fryse - og omvendt.

Idet klimaanlægget er mere avanceret, så betyder det også, at det koster mere at servicere og vedligeholde, skulle det gå i stykker eller støde på andre problemstillinger.

Kører du dog mange og længere ture, så vil du hurtigt opdage de fordele, der er ved at have et godt klimaanlæg i bilen fremfor blot at have aircondition. Du vil nemlig ikke opleve temperatursvingningerne på samme måde, hvis du har et klimaanlæg i bilen kontra hvis du kun har aircondition.

De fleste biler, der har klimaanlæg, har også oftest aircondition. Det samme gør sig bare ikke gældende den anden vej rundt.

Teksten på netop denne artikel var skrevet med støtte fra avXperten. avXperten forhandler blandt andet el løbehjul. Heraf marketet, som du ser øverst.

28. October 2020
Aircondition er noget af det dejligste når man befinder sig i varmen, både i Danmark og i udlandet. Følelsen af at træde ind i et dejligt, a… Læs mere