Hvad Gør En Affugter?

27. October 2020
Pixabay

En affugter suger den fugten ud af luften via et filter. Luften passerer her et kølelegeme, hvorefter fugten var den varme luft bindes og ses som kondens på kølelegemet. Fugten bliver dermed hevet ud af luften og ender som vand.

Når din affugter har kørt i noget tid, vil du derfor kunne se, at der er vand i dens beholder. Det tømmer du, hvorefter du lader affugteren fortsætte, indtil du har nået et tilfredsstillende fugtniveau i rummet.

Det skal du tænke på, når du vælger affugter

Når du vælger en affugter, så skal du først og fremmest tænke over størrelsen på det rum, som du skal affugte. Kapacitet og størrelse skal hænge sammen, ellers kan det tage lang tid at opnå en ønsket effekt. Effekten fra affugteren kan helt udeblive, hvis du har valgt for lille en affugter.

Det giver derfor sig selv, at placeringen af affugteren er vigtig i forhold til, hvilke resultater du kan opnå med den. 

Mens de fleste bruger affugtere i forbindelse med vand- eller fugtskader, så kan du faktisk også anvende affugtere permanent, hvis der generelt er tale om fugtige miljøer eller rum.

Her er det anbefalelsesværdigt, at du placerer din affugter i nærheden af den eller de døre eller vinduer, der er kilden til den fugtige luft. Dermed kan affugteren være med til at afhjælpe problemet mere effektivt, end hvis den placeres længere væk fra fugtkilden, så fugten kan nå et større omgang, inden affugteren kan afhjælpe det.

Du kan få affugtere helt ned til omkring 4-500 kr. Så det behøver ikke være en kæmpe investering for at få et bedre indeklima i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Tak for støtten. Tak til avXperten for deres økonomiske bidrag til dette blogindlæg. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis finde affugter. Når indhold tilgodeser avXperten, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.

02. March 2022
En fugtspærre er et materialelag, som skal forhindre fugttransport i væskeform.Dette lag bliver gerne lagt ved steder, hvor fugt ofte kan ko… Læs mere