Hvordan Fjerne Kondens På Vinduer

29. January 2021
Pixaba / MabelAmber

Mange kender godt det der med, at der kommer kondens på vinduerne hen over natten og man vågner om morgenen og det er ligesom om det har regnet op ad ruden. Her skal du ikke fortvivle, da der er nogle ret enkle metoder til at få et bedre indeklima som gør, at der vil komme mindre kondens på ruderne. Du skal nok ikke forvente, at det går helt væk, men at det bliver en anelse bedre.

1. Luft ud minimum 3 gange om dagen af 5 - 10 minutter, hvor der bliver luftet godt igennem hele huset eller lejligheden.

2. Sørg for at tænde for din emhætte, når du laver mad, da dette afgiver meget fugtighed.

3. Undgå at tørre dit vasketøj inden døre, da der er utroligt meget vand i en balje vasketøj.

4. Luft ud når du har været i bad, det er nemlig ikke altid nok at der er en ventilator i loftet. Specielt ikke hvis du er til lange bade under den varme bruser.

5. Tør kondensvandet af ruderne hver dag, så der ikke danner sig skimmelsvamp og så vindueskarmene ikke begynder at rådne, da det kan blive en dyr affære.

6. Du kan også købe en affugter, som kan hjælpe dig af med problemet. Her skal du dog være opmærksom på, at rummet også kan blive for tør og at dette heller ikke er sundt, hverken for dig eller din beboelse.

OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du købe blandt et stort og flot udvalg af Susanne Friis Bjørner produkter. Heraf markeret som du ser øverst.