Hvad Er Gulvvarme? Sådan Virker Det

27. October 2020
Pixabay

Gulvvarme er en varmekilde, der er skjult eller gemt under gulvet. Her opvarmes gulvet typisk via varmt vand, der føres ind i rør under gulvet, hvorfra varmen fra vandet er med til at opvarme gulvet. Du kan også få gulvvarme via el, hvor gulvet varmes op via elektricitet. 

Det er de to typiske metoder til at etablere gulvvarme. Begge metoder har sine klare fordele og ulemper, så det er værd at se på helhedsbilledet, når du vælger, hvilken form for gulvvarme du vil have i dit hus.

Forskellen på gulvvarme via vand og via strøm

Et varmt gulv på en kold vintermorgen. Slut med kolde tærer og fodkoldt hjem. Gulvvarme kan være det, der gør netop det for dig og dit hjem, men hvordan skal man etablere gulvvarme i sit hjem?

Typisk laver man gulvvarme via opvarmning af vandrør under gulvet eller via elektricitet. Det at få og have gulvvarme er dog langt fra en billig omgang og kræver en stor investering.

Etableringen af gulvvarme er billigere, hvis du vælger at få etableret elektroniske varmetråde. Du mærker ikke forskellen på, om gulvvarmen leveres via den ene eller den anden måde.

Du mærker dog forskel på, om din gulvvarme er leveret via elektroniske varmetråde eller om det sker via opvarmning via vandrør. Etableringsudgiften er størst ved vandrør, men selve driften er dyrest, når du vælger varmetrådene.

Vælger du varmetråde, så skal du overveje, om du har muligheden for at anvende supplerende strømkilder som solceller eller lignende. 

Den helt store fordel ved gulvvarme er, at du ved at have den kan reducere din varmeregning, da gulvvarmen reducerer behovet for opvarmning af rummet via andre varmekilder.

17. February 2021
Der er mange fordele ved at få lagt gulvvarme. Udover bedre økonomi og miljøvenlighed, så giver det selvfølgelig også en utrolig komfort. Me… Læs mere
01. December 2020
Gulvvarme er blevet mere og mere populært. Især er det flittigt brugt i nybyggede huse, hvor den gode og moderne isolation skaber rigtig god… Læs mere