Hvor Længe Er Gulvvarme Om At Varme Op?

27. October 2020
Pixabay

Hvis du har haft slukket for din gulvvarme, så kan det tage op til 24 timer eller længere, for at dit gulv er blevet varmt, efter du har tændt for gulvvarmen.

Hvor længe gulvvarmen er om at varme op, afhænger dog af en lang række faktorer, som hver især spiller ind i forhold til, hvor hurtigt dit gulv bliver varmt, efter du har tændt for gulvvarmen. Se hvilke faktorer det er - og hvordan de spiller ind her i denne artikel.

Det påvirker hvor længe gulvvarmen er om at varme op

Vejret, temperaturen, rørføringen og det materiale, som gulvet er lavet i, spiller hverisær ind på, hvor længe gulvvarmen er om at varme op.

Lad os begynde med gulvet. Et tykt gulv bestående af beton og klinker kan tage sin tid at varme op kontra et mere tyndt gulv bestående af f.eks. laminat. Dog finder du sjældent gulvvarme i rum, hvor der er anden type gulv end en eller anden form for klinker.

Hvor varmt gulvet skal være, samt den generelle temperatur spiller også ind. Jo varmere dit gulv skal være, jo længere tid tager det. Her spiller de generelle vejrforhold også ind, for det tager længere tid at opvarme et gulv, når der er frostgrader udenfor, end hvis det er en sommerdag.

Som udgangspunkt skal du dog som regel altid regne med, at det tager omkring 24 timer fra, at du har tændt for gulvvarmen til, at du kan mærke den varmeeffekt, som du stiler efter, når du tænder for din gulvvarme.

17. February 2021
Der er mange fordele ved at få lagt gulvvarme. Udover bedre økonomi og miljøvenlighed, så giver det selvfølgelig også en utrolig komfort. Me… Læs mere
01. December 2020
Gulvvarme er blevet mere og mere populært. Især er det flittigt brugt i nybyggede huse, hvor den gode og moderne isolation skaber rigtig god… Læs mere